2022下半年英语六级考试模拟练习与答案详解汇总(18)

2022-06-16 08:04:00来源:网络

  为帮大家高效备战英语六级考试,新东方在线小编精心为大家整理有关英语六级考试模拟题,希望能够帮助大家,下面我们一起来看看“2022下半年英语六级考试模拟练习与答案详解汇总(18)”内容,关注小编更多英语六级模拟试题内容,持续为您更新!

  同时,小编为大家带来新东方在线的【考前突击点睛公开课】,3位大咖老师助力你的六级考试。

  2022下半年英语六级考试模拟练习与答案详解汇总(18)

  Part ⅠWriting

  范文:

  Clothes Do Not Make the Man

  We are familiar with an old saying that “Clothes make the man,” which means good-looking outfits may possibly make a person better liked. Many people judge others by the way they dress. For these people, what one wears is taken as an essential signal of status and an expression of characteristics. Consequently, clothes do help make a good impression on others.

  But I have a different view on this issue. I think the good impression one leaves on others based on clothes doesn’t last long. Clothes just make a man look better, but will in no sense make him a better person.On the contrary, when people who are fascinated by a person’s clothes eventually find out that he/she is an undesirable person, they would think he/she is pretentious and may even treat him/her with contempt . On top of this, people who attach too much importance to clothes would waste their time and money on it: Besides, it adversely affects their effort on the things that really matter.

  In summary, clothes do help in making an initial image, but do not make the man. One’s internal beauty and knowledge are more decisive of a person’s value.

  Part Ⅱ Reading Comprehension (Skimming and Scanning)

  1. B 由题干中the whole life 可定位到首段第二句…amassing three separate home libraries in his lifetime. 题干中the whole life 和原文in his life time 相对应。根据定位句可知,Jefferson 这一生共拥有三个家庭图书馆。因此B项“在家建了三个图书馆”与文意相符,为正确答案。

  2. C 由题干中Congress Classification System 可定位到第一个小标题下首段末句…such as those at universities, tend to use the Library of Congress Classification System because it offers a more specific array of subjects for categorization … 根据原文because原因状语从句可知,因为该制度提供了更详细的图书分类标准。所以C项“分门别类更为详细”与原文相符。

  3. D 由题干中colors 可定位到第一个小标题下第五段第二句:Those generally forgetful about the colors of their books might disagree. 题干中dilike与原句中might disagree对应。该句说,那些对书的颜色健忘的人不会同意该做法,由此可知D项“通常记不起书颜色的人”与文意相符。

  4. A 由题干中the frequency they might be touched定位到第一个小标题下第七段第二句Prioritizing when you…books you reach for frequently,such as reference books or favorite novels.根据原句可知,按照所需图书优先的原则,你可将未读过的书或常常需要用的书,如参考书或最钟爱的小说放在书架中最靠前的位置。由此可知,A项与原文相符,其中at the most important position与原文at the forefront相对应。

  5. D 由题干中treasured books可定位到第二个小标题下首段末句…buy glass cases,which might be preferable if your collection includes antique books that you want to preserve. 原句中的antique books是题干中treasured books的一种。根据该句可知,古书之类的珍贵书应该用玻璃书架保存。因此D项为正确答案。

  6. C 由题干中academic reading可定位到第二个小标题下第四段末句Overstuffed couches and chairs will beckon guests to spend a few hours reading,but if you fall asleep as soon as you hit the couch,…if you’ll be doing scholarly or professional reading.根据该句可知,柔软舒适的沙发或椅子会让人花上几个小时的时间去阅读,但如果你一碰着这些沙发就想睡觉,尤其是进行学术阅读时,那就在图书馆的家具上另做打算吧。题干中academic reading与原文scholarly or professional reading相对应。可知C项与原文相符,为正确答案。

  7. B 由题干中proper lighting可定位到第二个小标题下第五段第三句:The lamp should be positioned over your shoulder… 题干问的是光线的选择。根据定位句可知,台灯的光线应从肩膀上方过来,由此可见B项正确。

  8. excess moisture and dust 由题干中being damaged by insects可定位到第三个小标题下第二段末句:Keeping your library free of excess moisture and dust will help to prevent an attack by these insects and vermin. 此处要求填入名词性成分与avoid搭配。根据该句可知,保持图书室干燥和洁净,可避免图书馆遭虫害。因此excess moisture and dust符合题干要求,为正确答案。

  9. between 60 oF and 70 oF 由题干中temperature可定位到第三个小标题下第四段第二句:Books should be stored away from radiators and kept in a room between 60 oF and 70 oF. 此处要求填入表示温度的词作表语。题干问藏书所需的适当温度是多少。根据该句可知,书籍应在6 0 oF至70 oF间保存。因此句中的温度between 60 oF and 70 oF 符合题干要求。

  10. draw the blinds or curtains 由题干中To reduce the damage of books可以定位到第三个小标题下第五段第三句:If your library has windows,draw the blinds or curtains to minimize injury. 题干中To reduce the damage of books与原文to minimize injury相对应。此处要求填入动词成分与前面的to构成不定式。根据该句可知,为了将对图书的损害降到最低,在有窗子的房间,应将遮光布或窗帘拉下。由此可得出答案draw the blinds or curtains.

  以上就是关于“2022下半年英语六级考试模拟练习与答案详解汇总(18)”的内容,更多英语六级模拟试题精彩内容,请持续关注新东方在线频道!


大学英语六级寒假全程班

大学英语六级寒假全程班

-->

扫码即刻查分 四六级最新答案

四六级好课 海量资料定期更新

更多资料
更多>>
更多内容
更多>>
  • 专治:英语基础差,但想拿下六级证书

    六级高分进阶逆袭

    听读写译全方位规划,高效备考1次过级

    价格 : ¥0

    限报人数:10000人

    免费领取
更多公开课>>
更多>>
更多资料