2021年6月英语六级阅读理解100篇:阅读学习

2021-05-04 10:58:00来源:网络

  新东方在线英语六级频道为备考英语六级的同学们整理了2021年6月英语六级阅读理解100篇(汇总),希望可以为大家带来帮助,一起来练习一下吧。

  2021年6月英语六级阅读理解100篇(汇总)

  It is hardly necessary for me to cite all the evidence of the depressing state of literacy. These figures from the Department of Education are sufficient: 27 million Americans cannot read at all. and a further 35million read al a level that is less than sufficient to survive in our society.

  But my own worry today is fess that of the overwhelming problem of elemental literacy than it is of the slightly more luxurious problem of the decline in the skill even of the middle-class reader, of his unwillingness to afford those spaces of silence. those luxuries of domesticity and time and concentration, that surround the image of the classic act of reading. n has been suggested that almost 80 percent of America's literate, educated teenagers can no longer read without an accompanying noise (music) in the background or a television screen flickering (闪烁) at the corner of their field of perception. We know very little about the brain and how it deals with simultaneous conflicting input, but every common-sense intuition suggests we should be profoundly alarmed. This violation of concentration} silence, solitude (独处的状态) goes tothe very heart of our notion of literacy; this new form of part-reading, of part-perception against background distraction renders impossible certain essential acts of apprehension and concentration, let alone that most important tribute any human being can pay to a poem or a piece of prose he or she really loves, which is to learn it by heart. Not by brain. by heart; the expression is vital.

  Under these circumstances. the question of what future there is for the arts of reading is a real one. Ahead of us lie technical. psychic(心理的). and social transformations probably much more dramatic than thosebrought about by Gutenberg, the German inventor in printing. The Gutenberg revolution. as we now know it, took a long time; its effects are still being debated. The information revolution will touch every fact ofcomposition. publication. distribution. and reading. No one in the book industry can say with any confidence what will

  happen to the book as we've known it.

  1. The picture of the reading ability of the American people, drawn by the author, is__________.

  A) rather bleak

  B) fairly bright

  C) very impressive

  D) quite encouraging

  2. The author's biggest concern is____________________.

  A) elementary school children’s disinterest in reading classics

  B) the surprisingly low rate of literacy in the U.S.

  C) the musical setting American readers require for reading

  D) the reading ability and reading behavior of the middle class

  3. A major problem with most adolescents who can read is________________.

  A) their fondness of music and TV programs

  B) their ignorance of various forms of art and literature

  C) their lack of attentiveness and basic understanding

  D) their inability to focus on conflicting input

  4. The author claims that the best way a reader can show admiration for a piece of poetry or prose is ___________________.

  A) to be able to appreciate it and memorize it

  B) to analyze its essential features

  C) to think it over conscientiously

  D) to make a fair appraisal of its artistic value

  5. About the future of the arts of reading the author feels___________.

  A) upset

  B) uncertain

  C) alarmed

  D) pessimistic

  答案:

  1.作者描绘的美国人的阅读能力的画面是_________。

  A) 很暗淡的

  B) 很明亮的

  C) 令人印象深刻

  D)非常具有鼓舞性

  [A]根据文章第1段第1句“我无需举例说明那种令人沮丧的受教育状况”。句中depressing的意思与bleak相近,由此可推断作者描绘的这幅画面是相当黯淡的。

  2.作者最大的担心是_____________。

  A) 小学生对阅读课不感兴趣

  B)美国的文盲率出奇地高

  C) 美国人阅读的时候需要有背景音乐

  D) 中产阶级的阅读能力和阅读行为

  [D]根据文章第2段第1句“目前我担心的倒不是基本文化水平这个大问题,而是一个较为奢侈的问题,即美国中产阶级读者阅读艺术的衰退,即使是中级的读者也不愿意在寂静无声的空间里,放下家庭事务,付出时间全神贯注地进行经典性的阅读”,因此,只有D才与文中所陈述的意恩相符。

  3.有阅读能力的大多数青少年的一个主要问题是___________。

  A) 他们喜欢音乐和电视节目

  B) 他们对艺术和文学多种多样的形式一无所知

  C) 他们缺乏注意力和基础的知识

  D) 他们不能专注于相互冲突的内容

  [C]在第2段第2句和倒数第二句作者提到“大约80%的有文化、受过教育的十几岁的年轻人没有背景音乐和闪烁的电视屏幕的陪伴就无法阅读”和“而这种边阅读边在背景的干涉下进行理解的新方法使人们不可能对所阅读的东西全神贯注地加以理解”,由此可推断只有C是正确的。

  4.作者声称,读者展示对诗歌或散文青睐的最好的方法就是_______________。

  A) 能够理解并记得住

  B) 分析其最根本的特点

  C) 有意识地深刻理解它

  D) 对其艺术价值作出公平的评价

  [A]根据文章第2段倒数第二句“更不用说将散文或诗歌,不是用脑。而是用心背下来,这是人们欣赏他们所喜欢的诗歌或散文的最好的方式”,因此A与作者所表述的观点一致,因而正确。

  5.对于阅读艺术的未来,作者感到__________。

  A) 沮丧

  B) 不确定

  C) 警觉

  D) 悲观

  [B]在第3段第1句,作者写道“在这种情况下,阅读艺术的将来确实是一个真正的大问题”,在最后一句。作者又提到“图书界没有人能充满信心地预言到底会发生什么情况”,因此可推断,作者对阅读艺术的将来感到难以把握。故B与文章所陈述的观点一致。

  2021年6月英语六级阅读理解100篇(汇总)

  编辑推荐:

  2021年6月大学英语六级阅读精练50篇汇总

  2021年6月大学英语六级阅读常见词组汇总

  2021年6月大学英语六级阅读态度类词语盘点

  2021年6月大学英语六级阅读专项练习题及答案(汇总)

  2021年6月大学英语六级阅读训练汇总

  2021年6月英语六级阅读理解100篇(汇总)

四六级阅读180+提分攻略-【0元领课】

四六级考前模拟测试

【2021年6月】:大学英语六级春季全程班

大学英语六级春季全程班

本文关键字: 英语六级阅读理解

2020年六级考试真题回忆及解析

回复【六级真题】,获取最新试题答案

更多资料
更多>>
更多内容

6月四六级备考资料

最新考前水平测试

更多>>
更多>>
更多资料