关注微信领¥50

百门课程¥0元


80万+已关注

2019年6月大学英语六级阅读训练:06

2019-03-15 17:11:07来源:网络

  新东方在线英语六级频道为备考英语六级的同学们整理了英语六级阅读训练,希望可以为大家带来帮助,一起来练习一下吧。

  2019年6月大学英语六级阅读训练汇总

  大学英语六级阅读训练:06

  People have wondered for a long time how their personalities and behaviors arc formed.It's not easy to explain why one person is intelligent and another is not. or why one is cooperative and another is competitive.

  Social scientists are, of course, extremely interested in these types of question. They want to explain why we possess certain characteristics and exhibits certain behaviors. There are no clear answers yet, but two distinct schools of thought on thee matter have developed. As one might expect the two approaches are very different from one another. and there is a great deal of debate between proponents of each theory. The controversy is often conveniently referred to as"nature/nurture".

  Those who support the "nature" side of the conflict believe that our personalities and behavior patterns are largely determined by biological and genetic factor. That our environment has little. if anything to do with our abilities. characteristics. and behavior is central to this theory. Taken to an extreme, this theory Maintains that our behavior is predetermined to such a great degree that we are almost completely governed by our instincts.

  Proponents of the "nurture" theory, or, as they are often called. behaviorists. claim that our environment is more important than our biologically based instincts in determining how we will act. Behaviorists see humans as being whose behavior is almost completely shaped by their surroundings. Their view of the human being is quite mechanistic; they maintain that like machines. humans respond to environmental stimuli as the basis of their behavior.

  The social and political implications or these two theories are profound. In the United Stares, for example, blacks often score below whites on standardized intelligent test. This leads some "nature" proponents to conclude that blacks are genetically interior to whites. Behaviorists, in contrast. say that the differences in scores are due to the fact that blacks are often deprived of many of the educational and other environmental advantages that white enjoy. and that. as a result. they do not develop the same responses that whites do.

  Neither of these theories can yet fully explain human behavior. In fact, it is quite likely that the key to our behavior lies somewhere between these two extremes. That the controversy will continue for a long time is certain.

  【试题】

  1. The author is mainly concerned about solving the problem__________________.

  A) why one's behaviors differ from others'

  B) what makes different stages of intelligence

  C) how social scientists form different theories

  D) what causes the "nature/nurture" controversy

  2. The word "proponents" can best be replaced by _____.

  A) approaches B) advocates C) principles D) characters

  3. Which of the following statements may be supported by the "nature" school?

  A) We are born will certain personalities and behaviors.

  B) Environment has nothing to do with our personalities.

  C) Abilities and characteristics are revealed by behaviors.

  D) Only extreme behaviors are determined by instinct.

  4. What can we learn about the behaviorists?

  A) They believe human beings are mechanical.

  B) They compare our behaviors to the machines.

  C) They suggest that we react to the environment as the machines do.

  D) They uphold that the mechanistic theory can be applied on us as well.

  5. The "nature” theorists believe that the blacks' low scores____________.

  A) are the result of the educational disadvantages

  B) are a manifestation of the blacks' poor intelligence

  C) have nothing to do with their true intelligence

  D) have nothing to do will factors other than heredity

  【选项翻译和答案详解】

  1.作者主要关注于解决什么问题?

  A) 为什么一个人的行为与其他人的行为不一样?

  B) 智力发展的不同阶段是怎么形成的?

  C)社会科学家是如何形成不同的理论的?

  D) 是什么造成了“天性论,教养论”的争议?

  [A]原文开头两段指出作者要讨论的问题,第2段末开始从两个方面解释该问题,末段是总结段,从文章的结构可见文章要探讨的是人类行为如何形成。从选项来看,似乎没有一个表达此意,但首段末句和第2段第2句中的why...从句表明how(怎样形成)和why(为什么不同)其实是对文章关注的问题的两个不同表述,故选A。

  2. 能替换“proponents”(支持者)一词的是哪一个?

  A)方法 B)倡导者 C)原则 D)特征

  [D]第4段首句可以比较明显看出proponents和该句中的they以及behaviorists所指相同。由此可见,proponents 一词指的应该是人;第5段第3句中的conclude也表明proponents是有行为能力的人,只有选项B符台这种推测。其他选项都是无行为能力的“方法”、“原则”或“特征”,都不适于原文句子的内容和搭配。

  3.下列哪一种言论能得到“天性论”的支持?

  A) 我们的一些性格和行为是与生俱来的

  B) 环境与我们的性格没有关系。

  C) 能力和个性是可以从行为中反映出来的。

  D)只有极端行为才是由天性决定的。

  [A]第3段首句中的determined by biological and genetic factor和未句中的governed by our instincts/表明“天性论”派会认同选项A的看法。第3段第2句表明选项B中的has nothing to do with... 不正确;原文并未提及选项C中提到的能力、特点和行为之间的关系;选项D只是将第3段末句的某些词语拼合在一起,原文并未讨论有关extreme behaviors的内容。

  4.关于行为学家我们了解到的是什么?

  A) 他们相信人类具有机械性。

  B) 他们将我们的行为比作机器。

  C) 他们暗示我们对环境做出的反应就像机器做出的反应一样。

  D) 他们认为,机械性理论也可以适用于我们。

  [C]本题实际上考查对第4段末句的正确理解。原文该句中的like machines, humans respond...表明作者并非单纯把人类比作机器,而是把人类对环境的反应与机械对环境的反应作对比,故选项C正确。

  5.“天性论”理论者认为,黑人的分数很低_____________。

  A) 因为存在教育劣势。

  B) 显示出黑有和智力低下。

  C) 与他们真正的智力没有关系。

  D) 与除遗传以外的其他的因素毫无关系。

  [D]将第5段第3句与第3段结合起来,可以确定选项D为本题答案,只有选项D才符合“天性论”派对性格与行为形成的看法。选项A是另一派,即行为主义者的看法;原文该处虽也有intelligent一词,但是“天性论”者关注的并非分数与真正的智力之间的关系,他们关注的是造成黑人分数低下的原因,事实上,原文也没有提到分数和智力之间是否存在某种关系,因此选项B和C都没有原文依据。

  【参考译文】

  [1]人们长期以来一直想弄清楚,他们的性格和行为是怎样形成的。为什么一个人聪明而另一个人却不聪明,或者为什么一个人有协作精神而另一个人却有竞争意识,要解释这些可不容易。

  社会科学家当然对这类问题特别感兴趣。[1]他们希望解释为什么我们具有某些性格并显现某些行为。对此,迄今还没有明确的答案,但已经产生了两个截然不同的思想流派。正如人们所料,两派观点存在巨大差异,[2]各自理论的支持者之间存在着巨大的争议。分歧通常被称为“天性论”对“教养论”。

  [3]争议双方中支持“天性论”的那些人认为,我们的性格和行为模式大部分取决于生物和遗传因素。 这一理论的核心是,我们的环境跟我们的能力、性格和行为即使有什么关系的话,也是很少的。[3]说得极端一点,这一理论坚持认为,我们的行为在很大程度上由先天决定,以致我们几乎完全是受本能控制的。

  [2]那些支持“教养论”的人,即通常所谓的行为主义者声称,在决定我们的行为上,环境比以生理为孤本能更重要。行为主义者认为,作为生物的人类,其行为几乎完全由环境塑。[4]他们的观点几乎完全是机械的;他们坚持认为人类就像机器一样,对环境的刺激所做出的反应就是人类行为的基础。

  [5]这两种理论有着深刻的社会涵义和政治涵义。例如在美国,在标准智力测试中黑人得分常常低于白人。由此导致一些“天性论”支持者得出结论,认为黑人在遗传上劣于白人。相反,行为主义者认为成绩的差异是由于黑人往往被剥夺了白人在教育和其他环境方面所享有的许多有利条件,由此产生的结果是,他们做出的反应和白人不一样。

  [1]这两种理论无论哪一种都仍未能充分解释人类的行为。事实上,很可能我们行为的关键因素存在于这两个极端之间。但分歧会持续很长时间——这一点却是肯定的。

  2019年6月大学英语六级阅读训练汇总

2019年6月英语六级必备资料下载

2019年6月英语六级词汇完整版带音标下载

英语六级必备工具:测测你的词汇量能过六级吗

测测你的词汇量能过六级吗

为你特别匹配的六级精品课程,快速提分先人一步!
  • 大学英语六级全程4班【2019年6月】

    大学英语六级全程4班【2019年6月】

    主讲:王江涛、李旭、唐迟、田静、董仲蠡、刘琦、刘畅、李卓然、潘赟

    课时:90小时

    查看详情
  • 大学英语六级冲刺练习课【2019年6月】

    大学英语六级冲刺练习课【2019年6月】

    限报人数:10000人

    课时:24

    查看详情
  • 夜猫子计划-2周搞定六级高频词

    夜猫子计划-2周搞定六级高频词

    优惠:0元抢课

    课时:14

    查看详情
  • 六级口语通关集训营

    六级口语通关集训营

    优惠:0元抢课

    课时:2

    查看详情
  • 过级必看:60天如何降服六级?

    过级必看:60天如何降服六级?

    优惠:0元抢课

    课时:5

    查看详情
更多>>
更多内容
更多>>
更多公开课>>
更多>>
更多课程>>